top of page
  • Obrázek autoraTomáš Velek

Bitcoin stagnuje kolem 70 000 USD, očekává se výstřel na 100 000 USD?

Bitcoin již delší dobu konsoliduje kolem ceny 70 000 USD. S blížícím se halvingem lze očekávat krizi likvidity a následný růst ceny Bitcoinu.


Bitcoin zakončil minulý týden v mírně v červených číslech, ale i tak se cena pohybuje kolem ceny 70 000, v době psaní tohoto článku.


Bitcoin Spot ETFs v USA

Během týdne se cena propadla na 64 500 USD, pravděpodobně to bylo způsobeno tím, že správce Grayscale Bitcoin ETF začátkem týdne odprodal přes 300 milionů dolarů, ale následně se pak odlivy klesly na přibližně 80 milionů dolarů denně.

Zatímco za minulý týden proběhly čisté přílivy ve výši 68 milionů USD. Minulý týden byl slabší z hlediska týdenních objemů, trhy byly otevřeny jen 3 dny z celého týdne. 


BTC ETF

Prodeje Grayscale v poslední době souvisely s likvidací pozůstalého majetku po společnosti Genesis. Analytici společnosti Arkham potvrdili, že prodej 2,1 miliardy aktiv v Grayscale po Genesis byl dokončen. Nadále Grayscale drží ve svojí správě 290 000 Bitcoinů.


BlackRock přidál tyto banky: Goldman Sachs, Citadel, UBS a Citigroup do Bitcoin ETF jako autorizované účastníky. Jednoduše řečeno, ty momentálně mohou nakupovat Bitcoin do portfolií, která spravůjí jiným entitám.


BTC ETF

Bitcoin nebyl jedinou kryptoměnou, která bojovala s cenou, celý trh klesl s ním.  Z největších coinů a tokenů nejvíce ztratila Solana, její cena nyní činí 176 USD, přičemž během sedmi dnů klesla téměř o 10 % a dostala se i pod 170 USD. 


Bitcoin ETFs ve světě Korea schválí Bitcoin ETF, pokud pro-bitcoinová opozice vyhraje volby za pár dní. Přesně slibují:  "Povolíme ETF, domácí nebo zahraniční.”

Údajně více než 6 milionů Jihokorejců tj. přes 10 % populace vlastní Bitcoiny nebo jiné kryptoměny.

Podobná situace se odehrává v Austrálii. První australský Bitcoin ETF bude údajně uvedený v tomto roce, řekl to správce aktiv Monochrome.


Bitcoin Halving

Další halving bitcoinu už 12 dní = 19.4.2024. Zbývá vytěžit 2000 bloků. Bitcoinová bloková odměna bude snížena na polovinu z 6,25 BTC na 3,125 BTC - Míra inflace klesne z 1,8 % na 0,9 %. I přes tento pokles tržeb těžařům prakticky na polovinu, tak Bhútánské království zvýší těžbu Bitcoinu před půlením 6x na 600 mw vodní energie z Himálají. Takže i přes pokles tržeb na polovinu je to stále velmi zajímavé a je třeba hledat vhodné zdroje.


Těřaži jsou aktuálním distibutorem nových Bitcoinů kupujícím. Největší banky oslovují Bitcoinové těžaře napřímo, aby si koupili Bitcoiny přímo u nich a nemuseli čelit nedostatku nabídky Bitcoinů na burzách. Řekl CEO Hut8 Mining. Po halvingu to bude ještě horší s likviditou a to zejména u těžařů.

PS: Během týdne vyjde článek o halvingu.


Nerealizované zisky 

Během minulých týdnů byly na trhu zrealizovány historicky největší jednodenní zisky v rámci Bitcoinu. Jak můžeme vidět metrika NUPL (čistý nerealizovaný zisk /ztráta)  trochu vychladla, i přesto, že jsme stále na ceně prakticky 70 000 USD. To je pozitivní z dlouhodobého hlediska, cena má opět prostor k růstu, než se na trhu znovu objeví přehnané množství nerealizovaného zisku, který se s výhodnější cenou bude pomalu realizovat, dokud opět prodávající nezbrzdí cenový růst.


BTC unrealized profit

Novinky

Společnost Kansas City Cattle Company přijala Bitcoin jako primární měnu, doslova řekli: "Toto je jedno z našich nejjednodušších rozhodnutí, jaké jsme kdy udělali. Opravte peníze. Opravte jídlo." Myslím, že si společnost zvýší i příjmy přílivem Bitcoinerů. 


Coinbase integrovala Bitcoin Lightning network ve spolupráci s Lightspark, tohle je významný posun v rychlosti a cen transakcí. 


Cathie Woodová promluvila o problému, že na celém světě dochází k devalvacím měn, o kterých lidé nemluví:

  • Nigerijská Naira klesla o 60 %

  • Egyptská libra byla devalvována o 40 %

"Bitcoin je zajištěním proti ztrátě kupní síly."


16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page